Pui cremos cu bacon si paste

de nico15 in Fusilli, 4 Oct 2011 | 5056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g de paste tricolore
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata fin
  • 2 catei de usturoi taiat fin
  • 4-5 felii de bacon
  • 1 tulpina de telina, taiata fin
  • 2 bucati piept de pui aproximativ 400 g
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de smantana lichida
  • 1 ½ ceasca de parmezan ras
  • ¼ de ceasca de ceapa verde
  • sare,
  • piper,
  • pesmet    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cremos cu bacon si paste:

Tocam legumele foarte fin, punem pastele la fiert, in apa cu sare iar cand aceasta fierbe se adauga pastele care vor fierbe in conformitate cu indicatiile de pe pachet. Deci ceapa, usturoiul, telina si ceapa verde se taie marunt. Cubulete de marime potrivita taiem pieptul de pui iar baconul se va taia fasii nu mai late de 1 cm. Radem si parmezanul pe razatoarea mica.

Dupa ce pastele au fiert, se scurg si se lasa in asteptare. Intr-o tigaie se pune uleiul si se lasa sa se incinga si se va adauga ceapa, usturoiul si baconul si se va sota doua minute. Se adauga cubuletele de pui si se lasa sa prinda culoare pe toate partile, dupa crae se va adauga o lingura de faina sau amidon alimentare si se amesteca se lasa aproximativ treii minute. Se va adauga un sfert de ceasca de apa, pentru a nu se arde ingredientele, iar dupa ce aceasta se va evapora se adauga smantana si se lasa sa fiarbe 3-4 minute.

Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de parmezan si ceapa verde.  Intr-un vas de jena, uns cu putin ulei, presaram  un praf de pesmet, se adauga pastele iar peste paste compozitia noastra din tigaie. Asezonam cu sare si piper si dam la cuptor nu inainte de a adauga restul de parmezan ramas. Preparatul nostru va sta 20-25 de minute la cuptor, dupa ce scoatem presaram restul de ceapa verde.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cremos cu bacon si paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu crema de branza si costita